97 poze   23963 vizite

INCUBARE- INFO

GAINA Incubare 21 zile la temperaturi ( la suprafata oualor ) de 38.3 grade C. Umiditate – primele 10 zile 45%( TAVA mica 1 plina cu apa ). Dupa 18 zile 55%( TAVA1 si 2 pline cu apa ).Din ziua a 3-a pana in a 18-a zi se intorc ouale si se racesc 10 minute zilnic. Control ovoscopic in zilele de 7 si 14.Din ziua a 19-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor.;ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ).In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen
RATA Incubare 28-33 zile la temperatura de 38.3 grade C primele 21 zile dupa aceea 38.9 grade C ( la suprafata oualor ).De la inceput TAVILE 1 si 2 pline cu apa, pentru 65% umiditate. Din ziua a 3-a se intorc pana in ziua a 26-a. Din ziua 7 pana in cea de-a 21-a se racesc cate 20 minute zilnic. Control ovoscopic in zilele 7 si 14.Ultimele 3 zile, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ).In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen. Puii de rata nu snt lasati la bazin sau afara sa-i prinda intemperiile( ploi, furtuni ) pana la varsta de 3 saptamani
GASCA Incubare 28-30 zile la temperatura de 38.3 grade C primele 27 zile, dupa aceea 38.9 grade C ( la suprafata oualor ). De la inceput TAVILE 1 si 2 pline cu apa, pentru 75% umiditate. Din ziua a 3-a se intorc pana in ziua 28. Din ziua 10 se racesc cate 30 minute zilnic. Intre zilele 15 si 26 o data la 3-4 zile cate o jumatate de minut se scufunda in apa calda 38 grade C. Control ovoscopic in zilele 7 si 14.Din ziua a 28-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ).In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen. Puii de gasca nu snt lasati la bazin sau afara sa-i prinda intemperiile( ploi, furtuni ) pana la varsta de 3 saptamani.
PAUN / CURCA Incubare 28 zile. Temperatura ( la suprafata oulor ): prima saptamana 37.8 grade C, a doua saptamana 38.3 grade C, apoi 38.9 grade C. Umiditate, de la inceput TAVILE 1 si 2 pline cu apa. Intoarcerea incepe din ziua 3 pana in ziua 25 si se racesc 5- 10 minute zilnic. Control ovoscopic in zilele 10 si 25.Din ziua a 25-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere pentru curca, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen. La curci si pauni este bine sa dam odata la doua zile ou fiert si racit amestecat cu branza nesarata.
FAZAN Incubare 22- 24 zile la temperatura de 38.3 grade C ( la suprafata oulor ). Umiditate de la inceput 60%( TAVILE 1 si 2 pline cu apa). Din ziua a 3-a se intorc ouale si se racesc cate 20 minute de doua ori pe zi. Din ziua 22 se opreste intoarcerea, temperatura 38.9 grade C. Control ovoscopic in zilele 8 si 16.Din ziua a 22-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, daca gasim chiar pentru fazan, daca nu cea de gaina, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen.
PREPELITA Incubare 16-17 zile la temperatura de 38.3 grade C ( la suprafata oualor ). Umiditate de la inceput 65%( TAVILE 1 si 2 pline cu apa ). Intoarcerea incepe dupa 60 ore pana in ziua 14 cand se opreste. Ouale mici nu se racesc.Din ziua a 14, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 80cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. Se da mancare pe faze de crestere, prima faza starter prepelita, mergem cu mancarea asta 5 saptamani, dupa aceea mancare outoare prepelita. Prepelitele incep ouatul la 6 saptamani de la iesirea din ou. BIBILICA Incubare 28 zile la temperatura de 38.3 grade C ( la suprafata oulor ). Umiditate de la inceput 60% ( canalele 1 si 2 pline cu apa). Din ziua a 3-a se intorc ouale si se racesc cate 10 minute. Din ziua 26-a se opreste intoarcerea, temperatura 38.9 grade C. Control ovoscopic in zilele 10 si 20.Din ziua a 26-a, cu un pulverizant cu apa fiarta si racita, sa aiba temperatura de 36-38 grade se pulverizeaza pe oua din 2 in 2 ore de la 50 cm inaltime, cate un puf usor; ouale nu se mai intorc, puii incep sa ciocneasca. Se asculta ouale la ureche, daca puisorii sunt mai lenesi si nu sparg coaja, sunt ajutati, acolo unde se aude ca ciocane se sparge usor coaja pana se vede ciocul, apoi circular se apasa usor pe ou, spargand astfel coaja. Nu se scoate puiul din ou decat in faza finala, daca nu iese singur, el trebuie sa asimileze singur galbenusul. Puiul ramane in incubator pana cand se usuca. In primele 3 zile de viata se da zilnica cate o jumatate de pastila de romigal( se introduce usor pe cioc ). Se da mancare pe faze de crestere, prima faza de la ziua 1 la 21, a doua faza de la 21 la 35, ultima faza uruiala amestecata cu grau, porumb uruit ( asta daca crestem pasarile pentru reproductie, nu pentru sacrificare ). In apa de baut se pun mereu vitamine si albastru de metilen



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.